Audi A5

Outback med A5 Coupé

När dagens ljus dröjde sig kvar och sommardagen började svalna till skymning, då tog vi med oss Audi A5 Coupé på en tur över vidderna för att frigöra oss från tid och rum.

Med humör för landsväg

Audi A5 Coupé är ett temperamentsfullt inre med ett kaxigt slimmat yttre. Längs den flacka kusten i Skåne nästan flyter vi fram i en kontrollerad linje över landsvägen. Fyrhjulsdriften låter oss känna den stabila kontakten med vägbanan, men 3.0 TFSI-motorn gör ingen hemlighet av att den kan lotsa oss till månen, om vi låter den.

17% högre prestanda

Vi känner av turbon i den direktinsprutade motorn som rör sig från 190 hk till 286 hk. Att Audi A5 Coupés prestanda är 17% högre men till en 22% lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller, är något vi inte tänker argumentera emot efter vår testtur på biltomma landsvägar.

Designen är subtil men uppenbar. Stilen är sober men kaxig.

Hög komfort ger full koll

Vi sitter inte i ett förarsäte. Vi sitter i var sitt racingsäte i Audi A5 Coupé. Det är lågt ställda, lätt kupade säten med hög komfort som ger fulländad sikt över vägbana och omgivningar. Vi blir ett med fordonet och landsvägen som rusar förbi under oss.

Vass interiör – för den som vågar

Den aluminiumsilvriga läderklädseln är standard. Vi förstår det designsäkra valet av både estetiska och praktiska skäl. Samtidigt vet vi att det hade gått att fritt välja kombinationer på läder och sömmar i Audi exclusives färgprogram. Vi börjar drömma om djupa marina toner eller bitska röda inslag...

Matrix LED ger dagsljus dygnet runt

Audi A5 Coupé lyser upp vår väg med Matrix LED-strålkastare som i det närmaste tänker själv. De motsvarande 18 ljusdioderna anpassar sig efter vår omgivning innan vi hinner märka det. De lyser upp vägbanan dagsljuslikt och dimmar ner när vi passerar större vägskyltar för att inte blända oss.

Reella influenser från racingen övertygar. Det är inte bara en bil. Audi A5 Coupé är mer.

City & tour safe

Fulla assistanspaket för både city och tour finns nu också utvecklade för Audi A5 Coupé. Perfekt för oss som vill ta oss säkert till och från destinationer på landsbygden så väl som i städer.

Ju oftare weekend desto bättre

Med rymlig plats för weekendväskorna i bagaget känner vi bara efter testturen, att vi blivit smittade av Audi A5 Coupé. Bakom ett tillrättalagt yttre döljer sig längtan och möjligheter till fler fria äventyr.

Sikten är fri som min tid. Min fritid. Min fria tid på mina villkor.

MOTORCENTER   |   Norrgatan 12   |   274 37 Skurup   |   0411-402 00   |   www.motorcenter.se