Volkswagen Tiguan

The force of the Tiguan

Större bil ställer större krav på manövrering och smidighet. Vi packade Volkswagen Tiguan till brädden full med utrustning och tog hela familjen på en helg i de skånska lövskogarna. Vi vred om om nyckeln och lät äventyret starta till ett lovande motorljud.

Aktiv motor ger aktivt fordon

Volkswagen Tiguan kommer med en kraftfull motor oavsett om du väljer dieselmotorn TDI 150 eller bensinmotorn TSI 150. Motorn är särskilt utvecklad för att nå den optimala effekten av snål bränsleförbrukning. Vi känner alla kraften när vi accelererar på fuktiga skogsvägar.

Teknik för trygghet och trivsel

Volkswagen Tiguan vet att din uppmärksamhet är värdefull, men också begränsad. Head-up-displayen skjuts upp framför ratten och ger oss all viktig information vi behöver. Vi har allt nära utan ansträngning. Vi kopplar upp oss mot infotainmentsystemet och blir inte besvikna av ljudet. Dynaudiosystemet Contour gör det bästa tänkbara av vår musik.

Kraft men säkerhet. Utrymme men smidighet.

Uppgraderat utrymme

Volkswagen Tiguans lastutrymme börjar vid 615 liter och går att utveckla till över 1600 liter. Här får vi gott och väl plats med den utrustning som en övernattning i naturen som en hel familj behöver.

4Motion och underkörningsskydd

Längs lövskogen slingrande vägar varieras torrt grus med leriga partier. Volkswagen Tiguans 4Motion fyrhjulsdrift hanterar terrängen under oss utan att vi behöver tänka på det. Och med underkörningsskydd slipper vi oroa oss för att ojämnheter ska skada bilen.

Kontroll i dynamisk terräng

Tillvalet Servotronic Sport optimerar styrningen i alla hastigheter. När vi plötsligt befinner oss i en glänta uppskattar vi den smidiga styrningen och kamerasystemet Area View som ger oss full koll på bilens närmsta omgivning.

Designad för äventyr

Funktion står i centrum i Volkswagen Tiguan. Men med sportiga designinslag i designen förstärks äventyrskänslan. Med designpaketet R-line kan du betona de aktiva inslagen ännu mer både invändigt och på utsidan. Hade vi fått välja, hade stötfångaren lackerats blanksvart och lättmetallfälgarna ställts i matchande kulör...

Klimatkomfort

Naturupplevelser är väderberoende. Inne i Volkswagen Tiguan reglerar vi klimatet i med Climatronics 3-zonssystem. Som en skön paus när vi vandrat länge och behöver värma fötterna eller välbehövlig svalka när vi har långkörning framför oss och solen gassar.

Stora äventyr kräver hög säkerhet. Volkswagen Tiguan är familjens trygghet.

MOTORCENTER   |   Norrgatan 12   |   274 37 Skurup   |   0411-402 00   |   www.motorcenter.se