Hjulbyte och däckförvaring. Rätt däck och hjul tar dig dit du vill samtidigt som de garanterar dig komfort, väggrepp och säkerhet i trafiken. Hur du byter dem efter säsong och förvarar dem under sin vila avgör livslängd och kvalitet på dina däck.

Hjulbyte med garantier

Inför sommar- och vintersäsong behöver ditt byte ske i god tid och alltid inkludera en kontroll av de däck du monterar både av och på. När du byter dina hjul hos Motorcenter är du garanterad att dina däck byts av en tekniker som är särskilt utbildad kring din bil och modell och som alltid kontrollerar dina däcks kvalitet och prestanda inför varje byte. Boka ditt hjulbyte på 0411-402 00.

Hur väljer du rätt däck?

För att välja rätt däck bör du alltid börja med att välja däck efter säsong. På Motorcenter hjälper vi dig genom att ta reda på dina körmönster; hur tungt däcken ska dra, vilka underlag du kör på och hur mycket du kör. Vi arbetar endast med kvalitetsleverantörer och rekommenderar alltid däck som sätter din säkerhet först, oavsett säsong.

Förläng däckens livslängd

Däck är färskvara och bör förvaras mörkt och svalt i de perioder däcken inte används. Beroende på om däcken förvaras med eller utan fälg ska de antingen stå eller ligga ner under förvaringstiden. På Motorcenter förvaras dina däck på däckhotell under optimala förhållanden. Det förlänger livslängden på dina däck.

Bättre grepp med däckhotell

De optimala lagringsförhållandena på vårt däckhotell ger dig även ett bättre däck när det sitter på bilen. Gummit i dina däck försvagas under hela däckets livslängd, men vid optimala förhållanden håller sig gummit färskt under en längre period och ger dig ett bättre grepp både på vinter- och sommarväglag.

Kontroll och rengöring

Om dina däck är skadade eller på andra sätt riskerar att inte klara kraven för säsongen informerar vi dig om detta. Om du önskar kan vi åtgärda problemen eller byta ut däcket innan det läggs på bilen igen. Innan vi låter dina däck vila på hotellet tvättar och rengör vi både däck och fälg för salt och kemikalier som kan påverka sina däck negativt.

Så här gör du

När du bokar hjulbyte eller service innan vinter- och sommaromläggning kan du boka förvaring i vårt däckhotell samtidigt. Boka gör du på 0411-402 00.

Sommaröppettider 24/6-18/8

Verkstad
Måndag - fredag 07.00-16.00
Lördag stängt

Butik/lager
Måndag - fredag 07.00-16.00


Öppettider

Verkstad
Måndag - fredag 05.45-18.30
Lördag 09.00-13.00

Butik/lager
Måndag - fredag 05.45-18.30


Kontakt

Motorcenter Skurup
Norrgatan 12
274 37 SKURUP

Verkstad
 0411-401 70
Butik/lager
 0411-423 84

Nyhetsbrev

Sociala medier

 

© 2024 Alla rättigheter reserverade. Producerad av Sting Reklambyrå.