Ålder: 27 år
Bor: Skurup
Kör: Nissan skåpbil
Har jobbat som mekaniker på Motorcenter i 8 år. Han beskriver sig själv som pedant, energisk och ordningsam.

Vad är dina arbetsuppgifter?
"Som mekaniker är det varierat arbete. Jag byter vindrutor, gör service men en hel del växellådsjobb. Det roligaste är de stora jobben så som växellådsjobb och motorrenoveringar. Att felsöka, plocka isär allt, byta ut det som gått sönder och sen sätta ihop det igen."

Vad skulle du säga att du är bäst på?
"Växellådor och motorrenoveringar, det är där jag hör hemma."

Vad är det bästa med ditt arbete?
"Utöver mina arbetsuppgifter så är det arbetstiderna vi har på Motorcenter. Sen tycker jag att Ola är en väldigt bra chef. Jag är såklart väldigt glad i mina arbetskollegor, dem gör det roligt att komma till jobbet varje dag."

"Fördelen med Motorcenter är att vi aldrig står stilla i utvecklingen. Vi ska hela tiden utvecklas. Det är aldrig så att vi nöjer oss. Vi ska bli bättre på allt. Även om vi redan är bäst så kan man alltid bli ännu bättre. Jag gillar den filosofin, att alltid utvecklas."

Vem är Kristoffer utanför Motorcenter?
"Jag är en aktiv människa som gillar sport. Jag kör cross, mountainbike, cyklar landsväg och går på gym."

Du sitter aldrig still?
"Haha, nej! Mountainbike har jag verkligen fått upp ögonen för, det är nummer ett just nu. Crossen har jag lagt till sidan detta året. I helgen skulle vi cykla 6 timmar i sträck. Så mycket vi bara orkade ute på en ny bana vid Öresundsbron. Att köra mountainbike kräver otroligt mycket uthållighet, bara att trampa, trampa och trampa. Nu till helgen har vi ett långlopp då ska jag cykla 6 mil på kortast tid."

Hur tränar man inför ett sånt lopp?
"Vi är mycket ute och kör intervallträningar. Genarp är ett av de ställena vi kör mest. Där är fina mountainbike stigar. Annars övar jag intervallträning på gymmet. Uthålligheten är det som är mest påfrestande, speciellt i uppförsbackar. Det är högt tempo och pulsen är hög. Så du tränar mycket för att hålla nere pulsen. Jag har kört mountainbike ett år nu och tycker det är skitkul! Crossen var mitt liv innan, men så skadade jag knäet och började cykla istället och på den vägen är det. Jag har många vänner som har kört cross innan som också börjat med mountainbike nu. Det är skoj!"

Du beskriver dig själv som pedant. Hur funkar det att vara pedant när man är mekaniker?
"Man kanske ska säga att jag är mer noggrann. Ett exempel är när jag körde cross. Vissa bara spolade av crossen när vi var färdiga och nöjde sig med det. Medans jag stod och polerade den i 3–4 timmar. I verkstaden ska verktygen alltid ligga på plats, det ska vara ordning och reda så man hittar sina saker. Man mår dåligt när det är för skitigt. När man är klar med ett jobb då plockar man undan. När man meckar och plockar isär t.ex. en motor då lägger jag upp alla olika delar på en bänk. Så allting är i ordning och reda, det är mycket lättare att jobba då."

Öppettider

Försäljning
Måndag - fredag 09.00-18.00
Lördag 09.00-13.00

Verkstad
Måndag - fredag 05.45-18.30

Butik/lager
Måndag - fredag 05.45-18.30

Kontakt

Motorcenter Skurup
Norrgatan 12
274 37 SKURUP

Försäljning
 0411-402 00
Verkstad
 0411-401 70
Butik/lager
 0411-423 84

Nyhetsbrev

Sociala medier

 

© 2024 Alla rättigheter reserverade. Producerad av Sting Reklambyrå.