Yrke: Servicerådgivare
Ålder: 49 år
Antal år hos Motorcenter: 28 år
Han beskriver sig själv som noggrann, hjälpsam och bra på att hitta lösningar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att det är så varierande. Du vet aldrig vad som händer under dagen, såklart både på gott och ont. Har du inte facit i hand så kan det bli väldigt utmanande.

Hur ser en dag ut?
Jag går igenom dagens arbete och planerar. Det gäller att hitta rätt mekaniker till rätt arbete, det är det som är utmaningen. Det svåra är att beräkna hur lång tid vissa jobb kommer att ta.

Vem är Uno Malm utanför Motorcenter?
Jag har ett stort intresse för fåglar. Både när det gäller ringmärkning och fågelskådning. Jag kör land och rike runt för att hitta nya arter. Min andra största hobby är frimärken. Det är inte många svenska frimärken som saknas nu, då jag samlat sen jag var 8 år gammal.

Vilken är den ovanligaste fågeln du har sätt?
Jag har rätt många på min lista men för att nämna en så får det bli orientaliskvadersvala. Den upptäckte min son Ronny när vi var i Falsterbo hela familjen. Det var det första fyndet för Sverige. Fågelföreningen som jag är med i heter Club 300 där målet var att se 300 stycken arter i Sverige. Då det är många i föreningen som är över det antalet så har det ökat ganska mycket sedan den startade.

Och hur många fåglar är du uppe i?
427 olika arter i Sverige. Det häckar ungefär 250 arter i Sverige. Övriga arter är tillfälliga gäster.

Är din sambo också intresserad av fågelskådning?
Hon har följt med några gånger men hon är inte så intresserad som jag. Däremot har både mina barn och bröder ett stort intresse. Så det har funnits i familjen hela tiden. På hösten ringmärker vi ca 10 000 fåglar i Bingsmarken. Utöver det har jag även ringmärkt fåglar i Kina våren 2013.

Vad är det som lockar med fågelskådning?
Det är kunskapen att lära sig mer då det blir svårare och svårare för varje ny art du hittar. Sen är det roligt med samlandet. Jag har samlandet i frimärkena och när det gäller fåglarna blir det att samla nya arter.

Visst gäller det att ha tålamod med fåglar?
Fågelskådning är tålamod. Jag är med i ett sökarsystem vilket innebär att jag har ett larm på telefonen som talar om var de hittat fågeln samt vilken art det är. Då kan du tex köra ca 60 mil för att se en fågel som inte precis sitter och väntar på samma pinne. Utan då blir det att jag lägger en hel dag på att köra och leta efter fågeln för att kunna få se just den arten. Ibland har jag turen på min sida, ibland inte. Men det fi nns en spänning i det där, att inte veta.

Vad kör du för bil idag?
Jag kör en Volkswagen Touran och min sambo kör en Volkswagen Polo. Det är bara VW och Audi som gäller i familjen.

Om du hade fått välja vad hade det då blivit för bil?
Det har såklart med ekonomin att göra men fick jag välja helt fritt hade det blivit en A8. Med all lyx som det innebär.

Öppettider

Försäljning
Måndag - fredag 09.00-18.00
Lördag 09.00-13.00

Verkstad
Måndag - fredag 05.45-18.30

Butik/lager
Måndag - fredag 05.45-18.30

Kontakt

Motorcenter Skurup
Norrgatan 12
274 37 SKURUP

Försäljning
 0411-402 00
Verkstad
 0411-401 70
Butik/lager
 0411-423 84

Nyhetsbrev

Sociala medier

 

© 2024 Alla rättigheter reserverade. Producerad av Sting Reklambyrå.